Hírek

Elérhetőségek

Beszámoló az elmúlt időszak történéseiről

Kisnémedin a járvány ideje alatt - ugyan kisebb intenzitással - folytattuk a megkezdett fejlesztéseket és a folyamatban lévő beruházások sem álltak le. Az elmúlt időszakról eseményeiről ezúton tájékoztatjuk Önöket. Március közepétől a közintézményeink egy része bezárt vagy szüneteltette az ügyfélfogadást. Előzetes igényfelmérést követően önkéntes segítőkkel és az önkormányzat munkatársaival sikerült megszervezni az idősek ellátását.

A művelődési ház nagytermében hosszú idő után sikerült kifesteni a nagytermet és kitisztíttatani színpad függönyeit valamint külsőleg teljesen megtisztítani az épületet.

-

Szintén az önkormányzat munkatársai és önkéntesek kitartó munkájával tartós élelmiszerekből és tisztítószerekből álló csomagot juttattak el minden Kisnémedi háztartásba a hetven év felettieknek védő maszkkal kiegészülve. Köszönjük mindenkinek, aki rész tudott venni a csomagok kiosztásában.

A lakossági csomagok összekészítése
A lakossági csomagok összekészítése

A Magyar Falu programban megnyert és a járvány előtt megkezdett óvoda udvar felújítását sikerült elvégezni, a meglévő terepadottságokat kiegyengették és teljes viacolor burkolatot kapott, egy hatalmas rendezvénytér valósult meg, alig várjuk hogy a falu lakossága felavassa. A Fő utca járda építése jelenleg is folyamatban van.

-
Az új óvodaudvar

Májusban meglátogatta településünket Dr. Batbayar Zeneemyadar Mongólia magyarországi nagykövete, a jövőbeni közös együttműködés reményében. Megkezdődtek a temető tereprendezési munkálatai, az elmúlt évek alatt növénnyel benőtt kerítés helyreállítása és a szélső parcellához vezető aszfaltos út kialakítása.

-
A megújult temetői padok

Lehetőségeinkhez és kapacitásunkhoz mérten folyamatos zöldterület karbantartás mellett Balog - Béki Péter segítségével megújultak a temetőben lévő padok és a művelődési ház függönytartói. Köszönet az önzetlen segítségért!

Június harmadikán örök nyugalomra helyeztük Dr. Farkas Győző fizikust, Kisnémedi díszpolgárát.

-
Lezúduló villámárvíz Kisnémedin

Június közepén országosan és helyben is sajnos nagy problémákat okozott a szélsőséges időjárás és a településen is átfolyó villámárvizek.Többek között ezért fontos, hogy minden ingatlantulajdonos a jövőben saját maga tartsa rendbe a vízelvezető árkot. A nagy mennyiségű termőföldekről lezúduló hordalékot próbáljuk helyi szinten kezelni, de a földtulajdonos együttműködése nélkül ez sajnos nem fog menni. Az ebből eredő többlet költségeket az illetékes Katasztrófavédelem ki fogja számlázni a bírság összegével kiegészítve az érintett földtulajdonosnak.