Hírek

Elérhetőségek

Elkészült a vízelvezető hálózat fejlesztése

Júniusban átadták a vízelvezető hálózat és a tározók fejlesztését a településen. A munkálatokra 113 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.
Kisnémedi Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 113 millió forintos támogatást az önkormányzat 5,9 millió forintnyi önrésszel egészítette ki; így ebből a 119 millió forintból valósult meg Kisnémedi csapadékvíz rekonstrukciója.
Az elmúlt évtized elején Kisnémedi község belterületen a záporszerű, nagy intenzitású esőzések több alkalommal is nagyon sok problémát okoztak. Ezért a község önkormányzata 2005. évben elhatározta a település csapadékvíz-rendszerének teljes felújítását és korszerűsítését. A befejeződött munkákkal a III. tervezet ütemet valósítottuk meg, mellyel a tervezett több éves beruházás utolsó üteme is megvalósult.

A kivitelezés műszaki átadás-átvétele 2021.06.01-vel megtörtént. A projekt több éves csapadékvíz elvezetési problémát oldott meg, a fejlesztés a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

PROJEKT CÍME: Kisnémedi Község belterületi felszíni csapadékvíz-vízelvezetés III. üteme
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2163 Kisnémedi D-NY-i övárok, Kossuth út, Zrínyi u. árok, tározók
A projekt kezdésének dátuma: 2020.07.24.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.06.01

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 113,96 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)