Hírek

Elérhetőségek

Minibölcsőde kialakítása Kisnémedi településen

A fejlesztés alapadatai

Kedvezményezett neve

Kisnémedi Község Önkormányzata

Pályázat neve

Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében (PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019)

Projekt címe

Minibölcsőde kialakítása Kisnémedi településen

Támogatási szerződés száma

PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019/37

Projekt tartalmának bemutatása

Befejeződöttek a településen a 8 férőhelyes új mini bölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 59,95 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

 

Kisnémedi település lakónépessége 2015 óta folyamatosan emelkedett, az elmúlt 4 évet vizsgálva a bölcsődés korú gyermekek létszáma átlagosan 25 fő volt a településen, az átlagos éves születésszám 7 gyermek volt.

A településen korábban nem működött önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsődei intézmény, 100%-os volt a kapacitáshiány, így különösen indokolt volt a 8 férőhelyes minibölcsőde építése. Figyelembe véve a településen élő bölcsődés korú gyermekek számát a 8 férőhelyes új mini bölcsődei intézmény várhatóan 100%-os kapacitással fog működni.

 

A projekt eredményképp 63,5 hasznos alapterületű mini bölcsődei intézményben összesen 8 új bölcsődei férőhely jött létre, valamint intézményi szinten a projekt keretében 3 db új munkahely létrehozása is megvalósul  teljes munkaidőben. (1 fő kisgyermeknevelő, 2 fő bölcsődei szakgondozó).

Beruházás helye

2163 Kisnémedi, Petőfi Sándor u. 30.

Támogató neve

Pénzügyminisztérium

Támogatás forrása

Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

Szerződött támogatás összege

68,87 millió Ft

Projekt befejezési dátuma

2022.03.31.