Hírek

Elérhetőségek

Múltidézés Kudlik Júliával

Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja volt július végén a Kisnémediek vendége. Törőcsik Edittel megidézték életének és pályája emlékezetes történeteit. Elmondta, hogy vannak dolgok amiket nem tudunk megváltoztatni, ilyen az öregedés és a betegségek. Szerinte a betegségeknek lelki okaik vannak és azért öregkorra jönnek elő, mert addigra gyűlik össze a sok nehézség, probléma.
Visszavonultan él, több mint húsz éve nincs a képernyőn, de mégis mai napig megismerik őt, tévét évek óta nem néz.
Egész életét Gárdonyi Géza idézete szerint próbálta élni: Légy az, kiből árad a nyugalom. Légy az, kire nem hat a hatalom. Nyújtsd oda, hol kérik a kezedet. S menj oda, hol fázik a szeretet.Beszélt szakmai életéről, ahol sok mindre magának kellett rájönni, hiszen akkoriban nem tanították, azt hogy legyen valakiből bemondó. 

Rengeteg vicces történet hallottunk, és mesélt a televíziós bakikról is. Kiderült, hogy Kudlik Júlia mindig mindent megkérdezett, amit nem értett, akár a Delta vagy más műsor esetében, mert csak így tudott hitelesen beszélni az adott témáról.
A beszélgetés végén a nézői kérdéseknél fény derült arra is, hogy mit jelentett a vízállásjelentésben a hajóvonták találkozása tilos kifejezés, amit anno a Petőfi rádión évekig olvasott.

-