Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató a veszélyhelyzet helyi intézkedéseiről

Tisztelt Kisnémedi Lakosok!

Minden bizonnyal értesültek a járványügyi veszélyhelyzet miatt a napokban meghozott kormányzati intézkedésekről, valamint arról, hogy a Miniszterelnök Úr április 9-én határozatlan időre Magyarország területére meghosszabbította a kijárási korlátozást.

Kérek mindenkit, hogy vegye komolyan a „Maradj otthon” felhívást, tényleg csak akkor menjen el otthonról, ha feltétlenül szükséges, főként a 65 év feletti lakosok csak különösen indokolt esetben hagyják el ingatlanjaikat.

Községünkben – hivatalos információink szerint-nincs koronavírussal fertőzött beteg.
Az Önkormányzat mindent megtesz a helyi lakosság védelme érdekében, de közös a felelősségünk. Vigyázzunk egymásra, figyeljünk oda egymásra, gondoskodjunk azokról, akik ebben a nehéz helyzetben csak szomszédjaikra, barátaikra, ismerőseikre vagy az önkormányzatra számíthatnak.
 A Képviselő-testület - rövid úton való egyeztetés után – a teljes lakosság (lakóingatlan /csomag) körében csomagosztással kívánja enyhíteni a településen élők nehézségeit,- ebben alapvető élelmiszerek és tisztítószer található, amit a 70 év felettieknek szájmaszkkal és gumikesztyűvel egészítünk ki.- tanköteles korú gyermekeket nevelő családok esetében is kiegészítjük a csomagot. – a csomagok házhoz szállítása április 2. felében valósul meg.
Kérünk mindenkit, hogy felelősen tartsa be a járványügyi helyzetre vonatkozó szabályokat, csak gumikesztyűben és szájmaszkkal menjenek boltba, postára, patikába.

A közterületek fertőtlenítése a önkormányzat magasnyomású mosójával megkezdődött, a forgalmasabb helyeken folytatni tervezzük. Kérem betartani a köztisztaság kapcsán: 1/1986 (II.21.) ÉVM-EüM együttes rendelet alapján: „..a tulajdonos köteles gondoskodni a.) az ingatlan előtti járda (járda hiányában egy méter széles területsáv) ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület, b.)a járdaszakasz melletti nyílt árkot tisztán tartani.”

Végül köszönöm mindazok munkáját, akik a jelenlegi helyzet ellenére – sok esetben a megszokottól eltérően- erőn felül, aktívan dolgoznak, segítik a mindennapi élet megszervezését az idős, vagy beteg rászoruló családok esetében.
Kérem Önöket, hogy a Húsvéti Ünnepek alatt is maradjanak otthon!
Vigyázzunk egymásra!

Kisnémedi, 2020. április 10.

Edelman György
polgármester